In2White sätter världsrekord i fotografi

 

in2white-Little_v2

Ett världsrekord i fotografi har slagits här om dagarna. Hur kan man slå ett världsrekord i fotografi tänker ni då? Jo det är faktiskt så att världens största bild har tagits. Det är en italienare vid namnet  som har släppt en panoramabild av Europas högsta berg Mont Blanc. Bilden är ett projekt på 35 timmar av sammanhängande fotografering och 70.000 bilder som utgjort denna enorma bilden. Den ligger på 365 gigapixlar (1 gigapixel är 1000 megapixlar, så snäppet värre än din iPhone) och storleken på bilden är hela 46 Terabytes (1 terabyte är 1000 Gigabyte).

Det tog 5 team, 35 timmar av sammanhängande fotografering, 70.000 bilder och 2 månaders efterproduktion att sammanställa hela projektet, som nu har blivit erkänt av Guinness World Records som världens största bild. NASA har sedan tidigare tagit en större bild av månen, på över 600 gigapixel, men eftersom den togs i rymden så ansågs den inte vara aktuell för rekordet. Kameran som italienaren använde var av modellen Canon 70D DSLR och monsterobjektet EF 400mm f/2.8 II IS. Detta är såklart en riktig superkamera från Canon och jag blev minst sagt sugen när jag läste om detta. Ni kan kolla in projektet på deras hemsida här.

Annars så är jag fullt uppe i bildredigering just nu, men ibland är inte min Photoshop min bästa vän så det gäller att ha tålamod. Nej nu ska jag ta och få till det sista av arbetet, det blev en ganska stor Photoshoot det här. Bilder kommer som utlovat, så ha lite tålamod så ska ni se!

Ha det bäst så länge!