Mina tjänster

Under åren har jag tagit mig an uppdrag av de allra flesta karaktärer. Allt från Bröllop, Event, Pressfoto, Modevisningar och Fashion till Skolfoto, Barnfoto, Djur och Natur finns på mitt CV.

Vid intresse av samarbete är Du/Ni varmt välkomna att kontakta mig för vidare offert och prisuppgift:

[email protected]

Mina kunder

Genom att vara en frilansfotograf så har jag givetvis haft väldigt många kunder till många olika typer av fotograferingar. Några av de vanligaste fotojobben jag blir anlitad för är bröllopsfoton, privata fotograferingar, mediafotografering, naturfotografering, event- och nattklubbsfotografering och ibland även till företag.

  • Bröllopsfotograferingar

Detta är kanske den vanligaste typen av jobb jag blir anlitad för att göra. Jag har plåtat över 500 bröllop över hela världen. Det viktigaste enligt mig när en agerar bröllopsfotograf är att inte ta för mycket plats och hålla sig relativt osynlig. Detta gör att paret, gästerna, orkestern och alla deltagare agerar mer naturligt vilket enligt mig bidrar till vackrare bilder. När det kommer till att ta parbilderna så handlar det om att få dem att känna sig avslappnade. För vissa kan de behöva vara själva med mig, medan det för andra inte är ett problem att posera för bilderna inför hela publiken. Det gäller att känna av varje par som ett unikt objekt och sedan ta det därifrån.

  • Företagsfotografering

Jag har gjort ett antal fotograferingar för företag, stora som små. Här kan det vara att kunden vill ha foton till sin hemsida, till affischer, visitkort eller vad som helst. Att jobba med företag bjuder på en annan utmaning då det gäller att fånga åskådarens blick och uppmärksamhet samtidigt som bilden förmedlar företag på rätt sätt.

olleaxelsson-sverigekredit

 Sverigekredit är kanske min mest kända kund där jag gjorde en plåtning av bilder till deras hemsida och reklaminslag i tidningen. Mycket lärorikt både för mig och för dem! Vill du höra direkt från dem vad de tyckte om fotograferingen så klicka dig vidare till deras hemsida via bilden där du kan komma i kontakt med dem.

  • Privata fotograferingar

Detta är det näst vanligaste fotojobbet jag gör. Privata fotograferingar kan vara allt från par som vill ta finns bilder i naturmiljö, privata modeller som vill ha en portfolio, familjebilder till julkortet eller allt du kan tänka dig. Oavsett om du vill ha bilderna för dig eget bruk eller för ett professionellt ändamål så kommer du få exakt det du är ute efter!

  • Mediafotografering

Inom mediafoto kan det vara allt inom bandplåtningar till en bild till en tidning som ska fotograferas. Jag har gjort många plåtningar med band och artister inför deras turnéaffischer, albumomslag, hemsidor med mera. Här gäller det självklart att fånga auran från bandet och artisten och ta in det i bilden. Ofta har de en idé var bilderna ska tas, sedan är det upp till mig att placera ut dem rätt i bilden med rätt motiv.

  • Eventfotografering

Här kan det vara allt från galor, konserter till nattklubbar som ska fotas. Detta är ett av de vanligaste jobben jag hade när jag var yngre och inte hade några problem med att vara uppe till 05:00. Jag tar fortfarande denna typer av jobb om det är något som faller mig i intresse, speciellt galafotograferingar.

  • Naturfotografering

Detta är kanske det som är mitt största privata fotointresse tillsammans med streetfotografering. Jag har dock sålt några bilder till hemsidor med naturteman vilket gett mig en försmak för att fotografera mer i naturen!