Mirakelkamera

ollea

 

Jag har börjat kolla runt på marknaden efter en ny systemkamera. Jag äger sedan tidigare 4 olika modeller med varierande egenskaper men nu har det blivit dags för ett nytt tillskott i kamerafamiljen! Som fotograf är kameran mitt allra viktigaste redskap och givetvis är det viktigt att välja en kamera av hög kvalité som passar användningsområdet.

När jag googlade runt i jakt på nästa inköp hittade jag denna artikel och blev eld och lågor! På det nätbaserade IT-nyhetsmagasinet Nyhetlistan.se skriver man nämligen om nyheten MaxCam 849, en kamera med minst sagt unika egenskaper! Bakom lanseringen som sker i maj år 2015 står de erkända tillverkarna Nikon och förväntningarna på den unika kameran är i branschen höga. Vad är det som gör just denna modell speciell då? Jo, MaxCam är som en 3 i 1-lösning eftersom att man kan bygga om kameran utefter önskemål och därför bredda användningsområdena betydligt! Kastar man ett  getöga på systemkameran ser den ut som de allra flesta andra kameror och har en behändig design. Denna skepnad av MaxCam 849 passar utmärkt som allroundkamera för hobbyfotografering av vardaglig karaktär. Vill man ha en högkvalitativ kamera anpassad för proffs som undertecknad (läs: hehe) är det bara att bygga om MaxCam till en mer avancerad variant, processen tar bara ett par sekunder och vips så var man redo för värsta plåtningen! Komplettera med ett riktigt bra objektiv för maximal effekt. Den tredje och sista skepnaden som denna revolutionerande kamera kan anta liknar en GoPro-variant, det vill säga en video- och stillbildskamera att använda i lite mer fartfyllda sammanhang, till exempel under vatten.

Efter att ha gjort lite research har jag förstått att kameran kommer att lanseras i början av maj. Priset på 15 000 kr känns en smula saftigt men jag tror bestämt att jag ska slå till! MaxCam känns ju faktiskt lite som en måste-ha-pryl för mig som fotograf. Jag misstänker att den kanske kommer användas främst för privat bruk, tänk er att ta med den på wakeboard-åkning i sommar, magiskt ju!

Har ni några bra tips på andra intressanta kameror värda att ha i åtanke?