Plåtning för ELLE

kenza_aleks_4

 

De senaste åren har jag haft en hel del roliga samarbeten med modemagasinet ELLE. I fredags stundande vår 7:e plåtning tillsammans. Framför kameran stod den fantastiskt vackra bloggerskan och entreprenören Kenza Zouiten i sällskap men sin stiliga pojkvän Aleks. Temat var framgång och de bilderna vi under dagen plåtade kommer att publiceras i samband med den stora intervjun av Kenza om hennes framgångsrika karriär som journalisten Anna Back från ELLE  tidigare under dagen genomförde.

Jag måste säga att denna unga kvinna verkligen imponerade på mig! Blott 25 år gammal driver hon ett eget klädmärke, en stor blogg och har en hel uppsjö med andra sidoprojekt. Detta inte utan att stå stadigt med både fötterna på jorden och ha en sund syn på livet. Vilken powerkvinna! Ur en fotografs perspektiv är hon den ultimata modellen framför kameran. Hon har extremt rena drag och vet dessutom hur hon ska föra sig framför kamera, Kenza är fotogenisk på ett sätt som man sällan upplever. Kenzas pojkvän Aleks (även han otroligt trevlig som person) figurerade också framför kameran, något han givetvis gjorde med bravur med tanke på hans tidigare modellkarriär.

Ni kanske undrar hur en modeplåtning går till. Låt mig ge er en snabbgenomgång. Teamet, vanligen bestående av fotograf, koordinator, fotoassistent, ljusansvarig, modell, stylist och make-up artist träffas på bestämd plats tidigt på morgonen. I detta fall ägde fotograferingen rum i en stor studio i centrala Stockholm. Efter att man tillsammans haft en genomgång av dagens upplägg och tidsplanering börjar stylisten tillsammans med make-up artisten att styla modellen, under tiden sätter fototeamet upp ljusanordningar, kameror, stativ osv. När allt är klart drar själva plåtningen igång, jag ger direktiv till modellen utefter de önskemål jag fått av uppdragsgivaren (i detta fall ELLE) och emellanåt byts kläder och smink för varierande looks. Vanligen har man en lite längre rast någonstans på mitten, då brukar alla inblandade gå ut och luncha tillsammans. Dagen avslutas när koordinatorn och jag som fotograf känner att vi fått det material som behövs.

Ovan ser ni ett smakprov ifrån fredagen, just nu sitter jag och redigerar det sista innan jag ska lämna över de slutgiltiga resultatet till ELLE-redaktionen. Reportaget publiceras i mitten av maj.